Profiteer van hydroperoxide voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis

rounded_1.png
rounded_1.png

Leer hoe deze gewone huishoudelijke chemische stof de lucht die u inademt kan reinigen.

Als je ooit hebt gepoetst met een tandpasta die je tanden witter maakt of een ontsmettingsmiddel op een snee hebt gebruikt, heb je zeker baat gehad bij waterstofperoxide.

Deze milde zure verbinding wordt elke dag op talloze manieren gebruikt. Het staat bekend als een superreiniger, en iedereen – van ouders die badkuipen schrobben tot chirurgen die instrumenten steriliseren – zingt de lof van waterstofperoxide. Maar wist u dat deze verbinding ook kan worden gebruikt om de lucht die we binnenshuis inademen te verbeteren?

Lees verder om erachter te komen hoe u de luchtkwaliteit binnenshuis kunt verbeteren via waterstofperoxide.

Waarom de luchtkwaliteit binnenshuis belangrijk is

We kennen het allemaal – je zit thuis te ontspannen wanneer je plotseling een puinhoop opvalt. Het kan een stapel vuile vaat in de gootsteen zijn of een stapel verfrommeld wasgoed in de hoek. Zuchtend voeg je het beheren van die rotzooi toe aan je mentale takenlijst en kom je er uiteindelijk aan toe om ze op te ruimen. Maar er is een gebied van netheid dat vaak over het hoofd wordt gezien omdat het onzichtbaar is voor het blote oog: de zuiverheid van de lucht die je inademt.

Volgens de EPA is de lucht die we binnenshuis inademen maar liefst 2 tot 5 keer meer vervuild dan de lucht buitenshuis. Alles, van virussen tot schimmels en bacteriën, kan binnenshuis in hoge concentraties worden aangetroffen.

Helaas klinkt de uitdrukking “uit het oog, uit het hart” voor velen van ons. Misschien heb je om deze reden nooit rekening gehouden met de kwaliteit van de binnenlucht, maar feit is dat de lucht die je thuis inademt een serieuze impact heeft op je algehele welzijn.

De National Environmental Education Foundation meldt dat risico’s van slechte luchtkwaliteit zijn onder meer:
•Allergische reacties
•Vermoeidheid
•Hoofdpijn
•Piepende ademhaling
•Ademhalingsproblemen

Bovendien ontdekte een onderzoek van de Technische Universiteit van Denemarken dat luchtkwaliteit een grote invloed heeft op hoe goed we slapen – het is net zo belangrijk als kamertemperatuur, verlichting en geluid! Omgekeerd leidde een slechte luchtkwaliteit binnenshuis tot een slechte nachtrust, ontdekten de onderzoekers, wat de volgende dag tot slechtere prestaties op cognitieve tests leidde.

Het goede nieuws is dat waterstofperoxide luchtzuiveringssystemen kunnen helpen de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.

Wat is waterstofperoxide precies?

Geloof het of niet, waterstofperoxide wijkt af van H2O (water) door de toevoeging van slechts één extra zuurstofmolecuul. Dat extra zuurstofmolecuul zet de verbinding om in een oxidatiemiddel – een middel dat een chemische reactie veroorzaakt, waarbij het elektronen van een andere stof accepteert.

De CDC legt uit dat waterstofperoxide werkt door destructieve hydroxylvrije radicalen te creëren die membraanlipiden, DNA en andere essentiële celcomponenten in verontreinigende stoffen neutraliseren. Om deze reden wordt waterstofperoxide vermeld als een verbinding met krachtige kiemdodende, bacteriedodende, virusdodende en fungicide eigenschappen.

Een van de meest verbazingwekkende dingen van waterstofperoxide is dat het ondanks zijn sterkte en werkzaamheid als een veilig en mild middel wordt beschouwd. Zoals bewezen door het gebruik in producten zoals mondwater en tandpasta, verwijdert waterstofperoxide in kleine hoeveelheden verontreinigingen zonder een risico te vormen voor volwassenen, kinderen of huisdieren. Het kan zelfs worden gebruikt in luchtzuiveringssystemen in huis!

Hydroperoxide voor luchtkwaliteit binnenshuis

Geïoniseerde hydroperoxiden zijn zeer effectief in het verwijderen van verontreinigingen in de lucht. Interessant is dat ze ook in de natuur voorkomen. Ooit naar buiten gestapt na een onweersbui en verbaasd over hoe fris de lucht ruikt? Dat is te danken aan geïoniseerd waterstofperoxide. De combinatie van water, zon en blikseminslag zorgt op natuurlijke wijze voor merkbare hoeveelheden natuurlijk waterstofperoxide dat de lucht reinigt en zuivert.

Maar nu is er een manier om die onweersbuimagie vast te leggen via uw airconditioning. Een plug-and-play waterstofperoxide luchtzuiveringsoplossing is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je de schoonst mogelijke lucht in huis hebt. Tadiran Airow past gemakkelijk in uw bestaande HVAC-unit en verandert uw airconditioner in huis onmiddellijk in een actieve luchtreiniger.

Door gebruik te maken van watermoleculen die al in de lucht aanwezig zijn, zet het apparaat H2O om in waterstofperoxide. Waterstof is een super effectieve reiniger; in door de FDA goedgekeurde laboratoriumtests is bewezen dat de Tadiran Airow virussen, bacteriën en schimmels tot 99,999% elimineert.

Als u meer wilt weten over de beste waterstofperoxide luchtbehandelingsoplossing voor de luchtkwaliteit binnenshuis, neem dan contact met ons op! We begeleiden je graag bij je zoektocht, laten je zien hoe het werkt en genieten samen van het inademen van hoogwaardige binnenlucht.

Delen: