10 voordelen van het gebruik van een luchtfiltratiesysteem voor thuis

rounded_1.png
rounded_1.png

Van verlichting van allergieën tot een lager risico op ziekte in de lucht, bekijk deze verbazingwekkende voordelen van een luchtzuiveringssysteem voor thuis.

Na het afgelopen jaar zoveel tijd thuis te hebben doorgebracht, hebben velen van ons de geneugten van de huishoudelijke kunsten herontdekt. Of het nu gaat om bakken, het herschikken van meubels of het verzorgen van een verzameling kamerplanten, mensen omarmen huisverbetering als nooit tevoren. Maar er is nog een stap die u kunt nemen om uw leefruimte drastisch te upgraden – en het gaat niet om nieuwe kussens of een nieuwe verflaag.

Een luchtfiltersysteem voor in huis zorgt ervoor dat de lucht in je woonruimte vrij is van schadelijke virussen, bacteriën en andere vervelende verontreinigingen die je gezondheid kunnen aantasten. Het maakt het ook gemakkelijker om uw huis schoon te houden en verbetert de werking van uw AC-systeem – samen met enkele andere verrassende voordelen.

Onze lijst met top 10 voordelen van het gebruik van een luchtfiltratiesysteem voor thuis

1. Verminder het risico op ziektes via de lucht

Het is een beetje walgelijk om over na te denken, maar veel van de virussen die ons ziek maken, worden aangetroffen in de lucht die we inademen. Wanneer iemand die ziek is niest of hoest, verdrijven ze besmette druppeltjes in de lucht. Die druppeltjes blijven in de lucht en kunnen later door anderen worden ingeademd, waardoor ze ziek worden. Ziekten variërend van verkoudheid tot COVID worden verspreid via de lucht.

Een luchtreiniger voor thuis kan u en uw dierbaren beschermen tegen een aantal ziektes in de lucht. Volgens de EPA kunnen luchtreinigers helpen het risico op overdracht van veel voorkomende virussen via de lucht te verminderen.

2. Verlicht uw allergieën

Of het nu komt door huidschilfers van huisdieren, seizoensgebonden pollen of huisstofmijt, allergieën worden vaak veroorzaakt door de lucht die we inademen. Luchtreinigers voor thuis filteren op effectieve wijze een breed scala aan verontreinigingen in de lucht die leiden tot allergiesymptomen zoals tranende ogen, piepende ademhaling en algeheel ongemak. Uit een onderzoek uit 2018 bleek dat luchtzuiveringssystemen gedurende een proefperiode van vier weken aanzienlijke verlichting boden voor mensen met allergieën.

3. Verleng de levensduur van uw airco

Een van de voordelen op lange termijn van een luchtreiniger is de ondersteuning die het biedt aan uw airconditioningsysteem. Grote hoeveelheden luchtvervuiling binnenshuis kunnen een grote druk uitoefenen op uw HVAC-unit.
Filters, ventilatoren en andere onderdelen van uw airconditioningsysteem zullen minder effectief werken als ze verstopt zijn met stof en andere verontreinigende stoffen. Een luchtreiniger kan de levensduur van uw airco helpen verlengen door verontreinigingen in de lucht te verwijderen die uw systeem extra belasten.

4. Bescherm uw kinderen en ouderen

Hoewel giftige stoffen binnenshuis niet gezond zijn voor mensen van elke leeftijd, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie vastgesteld dat kinderen en ouderen bijzonder vatbaar zijn voor de nadelige gevolgen van verontreinigingen in de lucht. Als u in een huishouden met meerdere generaties woont, is een luchtreiniger een gemakkelijke manier om uw dierbaren te beschermen.

5. Geniet van een beter ruikend huis

Als je een huisdiereneigenaar of een roker bent, bevat je huis waarschijnlijk een aantal hardnekkige geuren die onmogelijk te neutraliseren zijn, hoe hard je ook probeert. Maar een van de meest verrassende voordelen van het gebruik van een luchtreiniger in huis is dat het systeem stinkende deeltjes uit de lucht kan verwijderen, waardoor je een frissere geur in je hele huis krijgt.

6. Verlicht astmasymptomen

Talrijke studies hebben de luchtkwaliteit binnenshuis gekoppeld aan de ernst van astmasymptomen. Het verband is duidelijk: een slechte luchtkwaliteit binnenshuis verergert ademhalingsproblemen bij mensen met astma en kan zelfs een volledige astma-aanval veroorzaken.

Uit een recente studie bleek dat het gebruik van een luchtreiniger de astmasymptomen bij kinderen aanzienlijk verminderde. Als u of een geliefde astma heeft, kan een luchtzuiveringssysteem voor thuis een wereld van verschil maken in uw dagelijkse kwaliteit van leven.

7. Bereik een superieure slaap

Onderzoekers van de Universiteit van Denemarken ontdekten dat de kwaliteit van de lucht die we inademen een grote invloed heeft op onze slaapkwaliteit. Het is net zo belangrijk als de temperatuur in de kamer en het geluidsniveau!

Met lagere risico’s op hartaandoeningen en obesitas die direct verband houden met een goede slaap, is het duidelijk dat voldoende rust een cruciaal onderdeel is voor de algehele gezondheid. Overweeg airconditioning met luchtfiltratie- of zuiveringssystemen die u kunnen helpen uw slaapkwaliteit te verbeteren.

8. Verbeter uw algehele welzijn

Volgens de EPA kan een slechte luchtkwaliteit binnenshuis een reeks gezondheidsproblemen veroorzaken, variërend in ernst van irritatie van de ogen, neus en keel tot aandoeningen van de luchtwegen, hartaandoeningen en kanker. Langdurige blootstelling aan ongefilterde verontreinigingen in de lucht kan uw algehele welzijn ernstig aantasten.

Door te investeren in een luchtreiniger van hoge kwaliteit voor uw huis, zet u een belangrijke stap om de algehele gezondheid van u en uw dierbaren voor de komende jaren te verbeteren.

9. Waardeer betere klimaatbeheersing

Hoewel veel mensen aannemen dat hun airconditioningsysteem werkt, ongeacht de luchtkwaliteit binnenshuis, is dat niet per se het geval. Lucht die dik is van verontreinigingen is moeilijker voor uw AC-systeem om te koelen of te verwarmen. Een slechte luchtkwaliteit binnenshuis betekent een minder effectief HVAC-systeem, en een luchtreiniger kan uw airco effectiever helpen functioneren.

10. Geniet van eenvoudiger huishouden

Ooit met uw vinger over een oppervlak in uw huis getraceerd en vastgekoekt in het stof? Zelfs als je vaak schoonmaakt, kan het verwijderen van stof aanvoelen als een Sisyphean-taak zonder einde in zicht. Gelukkig kan een luchtzuiveringssysteem je echt helpen in je strijd.

Luchtreinigers zuigen stof en andere verontreinigende stoffen in de lucht recht uit de lucht en vangen de deeltjes op in interne filters in het apparaat. Dit betekent dat er minder stof in de hoeken en gaten in uw huis terechtkomt. Maar niet alle luchtreinigers vertrouwen op een passieve filtergebaseerde benadering om luchtvervuiling binnenshuis te bestrijden.

Tadiran Airow maakt gebruik van een unieke actieve reinigingsbenadering om de lucht te zuiveren. Het maakt gebruik van bestaande watermoleculen in de lucht en zet ze om in verontreinigende stof-zappende waterstofperoxide in de lucht. In door de FDA goedgekeurde laboratoriumtests is bewezen dat het systeem virussen elimineert met een snelheid van 99,999%, bacteriën met een snelheid van 99,999% en schimmels met een niveau van 99,997%.

Delen: