Home Air Purification Systems: Alles wat je hierover moet weten

rounded_1.png
rounded_1.png

De meesten van ons gapen naar de verbluffende afbeeldingen van ontworpen huizen in exclusieve tijdschriften, zuchten over de strakke lijnen en het verleidelijke gebrek aan stapels post en kleuterschooltekeningen. We willen allemaal dat ons huis er zo uitziet, maar het leven staat in de weg. Werkverplichtingen, gezinsvereisten en het lawaai van het dagelijks leven nemen het over. Orde, en soms zelfs netheid, kan verschuiven.

De kwaliteit van de lucht die we in onze huizen inademen, is echter geen kwestie van orde. Het gaat over gezondheid, en we moeten niet flexibel zijn over onze gezondheid.

Nu de overgrote meerderheid van ons 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengt, is de luchtkwaliteit binnenshuis een kritische factor geworden. Volgens de EPA worden concentraties van veel verontreinigende stoffen binnenshuis aangetroffen op aanzienlijk hogere niveaus binnen dan buiten, deels als gevolg van een energiezuinige constructie die natuurlijke ventilatie beperkt.

Aangezien talrijke onderzoeken een slechte luchtkwaliteit binnenshuis koppelen aan een groot aantal gezondheidsproblemen, is het duidelijk dat het reinigen van de binnenlucht essentieel is voor het algehele welzijn. Het goede nieuws is dat een luchtzuiveringssysteem voor thuis kan helpen verontreinigende stoffen uit te filteren en de lucht die u en uw gezin binnenshuis inademen te zuiveren.

Hier is alles wat u moet weten over luchtreinigers voor thuis, hoe ze werken en hoe u de juiste voor uw huis kiest.

Virussen, schimmels en allergenen liggen op de loer in je huis

Er zijn levensvatbare gezondheidsbedreigingen in onze huizen, en hoewel we ze niet kunnen zien, vormen ze een risico dat veel groter is dan een eenvoudige aandoening.

Luchtreinigers en luchtreinigers verbeteren de kwaliteit van onze binnenlucht door onzichtbare verontreinigende stoffen zoals schimmels, allergenen, bacteriën en virussen te verwijderen. In feite kunnen deze verontreinigende stoffen vrijwel worden geëlimineerd door een goede luchtreiniger.

Deze apparaten maken gebruik van een aantal verschillende technologieën om luchtverontreinigende stoffen te verminderen. HEPA-luchtreinigers gebruiken ventilatoren om lucht mechanisch door geplooide, zeer efficiënte deeltjesfilters te persen, die verontreinigingen vasthouden in kleine poriën wanneer ze door het filter gaan. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle luchtfilters die in luchtreinigers worden gebruikt, voldoen aan de HEPA-normen.

Andere luchtzuiveringssystemen gebruiken elektrische ladingen en ionisatie om deeltjes aan te trekken, die aan elementen in de apparaten “kleven”. En sommige andere modellen bevatten zelfs krachtige UV-lichttechnologie om verontreinigingen in de lucht uit te roeien.

Welk type luchtreiniger voor in huis past bij jou?

Luchtzuivering is geen one-size-fits-all propositie. Het bepalen van de juiste voor u vereist een beetje kennis – zowel over wat u nodig heeft als over wat beschikbaar is

De twee belangrijkste soorten luchtreinigers voor thuis zijn draagbare luchtreinigers en luchtzuiveringssystemen voor het hele huis

1. Draagbare luchtreinigers – effectief voor kleine ruimtes, maar vereisen onderhoud en kunnen luidruchtig zijn
Er zijn twee veelvoorkomende typen draagbare luchtreinigers die het bereik hebben om de lucht in een enkele kamer te filteren.

• Mechanische draagbare luchtreinigers duwen lucht door een filter om verontreinigende stoffen te verwijderen. Sommige bevatten hoogwaardige HEPA-filters die kleine stof-, rook- en huidschilfers van huisdieren opvangen.
• Elektronische draagbare luchtreinigers stoten een elektrische lading uit die verontreinigende stoffen aantrekt. De deeltjes plakken aan metalen platen in het apparaat, die later door de gebruiker worden weggeveegd.

Zowel mechanische als elektronische draagbare luchtfilters vereisen regelmatig praktisch onderhoud. Voor mechanische modellen moeten filters om de paar maanden worden vervangen en experts raden aan om de elektronische units om de twee weken grondig te reinigen.

Draagbare luchtreinigers zijn in wezen zowel een ventilator als een filter, dus ze maken meestal behoorlijk veel lawaai als ze aan staan. En omdat ze het meest effectief zijn als ze uren achter elkaar werken, betekent het gebruik van een draagbaar luchtfilter dat u waarschijnlijk constant achtergrondgeluiden zult ervaren.

2. Luchtzuiveringssysteem voor het hele huis – effectief voor het hele huis, onderhoudsvrij en stil

Voor degenen die in appartementen of huizen met kanalen wonen, kan dit type luchtzuiveringssysteem – ook wel centraal luchtzuiveringssysteem genoemd – een gemakkelijke, hands-off oplossing bieden voor effectieve luchtfiltratie in huis. In tegenstelling tot draagbare luchtreinigers die de lucht slechts in één kamer tegelijk kunnen filteren, heeft u slechts één systeem voor het hele huis nodig voor uw hele huis.

Er zijn verschillende soorten luchtreinigers voor het hele huis. Veel systemen zijn voorzien van HEPA- en koolstof-geactiveerde filters die verontreinigende stoffen opvangen als ze er doorheen gaan. Anderen gebruiken elektronische ionisatie en elektrostatische velden om verontreinigingen in de lucht aan te trekken en op te vangen. Sommige systemen maken gebruik van kiemdodende UV-lamptechnologie die bacteriën, schimmels en andere biologische luchtverontreinigende stoffen met fel licht opzuigt, waardoor ze effectief worden geneutraliseerd.

Luchtreinigers voor het hele huis kunnen via een plug-and-play-model worden toegevoegd aan een bestaand HVAC-systeem. De installatie van een luchtzuiveringsinstallatie voor thuis is echter geen doe-het-zelf-project – u moet samenwerken met een professional om uw systeem te installeren en ervoor te zorgen dat het naar behoren functioneert.

Het juiste huiszuiveringssysteem voor u selecteren

Socrates smeekte ons om “Ken uzelf”, en hoewel velen zijn bedoeling hebben benadrukt en zijn suggestie hebben gebruikt om hen op een pad van zelfreflectie te brengen, is het gewoon de bedoeling om u bewust te zijn van uw eigen behoeften en doelen om er effectief naar toe te werken . Hier geldt hetzelfde principe: wie ben je en wat heb je nodig?

Als u bijvoorbeeld rookt of huisdieren in uw huis houdt, met name de harige of verharende soort, wilt u waarschijnlijk een robuuster systeem kiezen. Dit geldt vooral als u of iemand anders in uw huishouden last heeft van allergieën of astma.

Voor huurders, of mensen zonder centraal luchtsysteem, kan een draagbare luchtreiniger een uitstekende oplossing zijn. Ze zijn kleiner, goedkoper en kunnen met je mee verhuizen als je je in een meer permanente woning vestigt.

Voor huiseigenaren is een luchtreiniger voor het hele huis echter een handige en gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat u en uw gezin de schoonst mogelijke lucht inademen. Ze zijn stil, onderhoudsvrij en uiterst effectief. Door gebruik te maken van uw reeds bestaande HVAC-unit, kunnen deze luchtreinigers elke vierkante centimeter van uw huis bedekken, waardoor u gemoedsrust krijgt, waar u ook bent in uw huis.

Tadiran Airow plug-and-play luchtreiniger is een probleemloze oplossing die eenvoudig in uw huidige HVAC kan worden geïnstalleerd. Omdat het zo eenvoudig is toe te voegen, kan het ook moeiteloos worden verwijderd en kan het met je mee naar je nieuwe huis.

In tegenstelling tot passieve HEPA-filters die eenvoudigweg deeltjes opvangen die door het apparaat gaan, heeft de luchtzuiveringsoplossing voor het hele huis een actieve, praktische benadering van luchtzuivering. Het systeem zet watermoleculen in de lucht om in reinigend waterstofperoxide, dat virussen en bacteriën neutraliseert.

Om te bepalen welke luchtreiniger voor thuis geschikt is voor u, is kennis nodig: kennis over u, over uw omgeving en over wat er beschikbaar is. Als u meer wilt weten over de beste luchtzuiveringssystemen voor het hele huis, neem dan contact met ons op! We leiden u graag door de opties, omdat we geloven dat de kwaliteit van de lucht die we inademen essentieel is en de basis vormt van alles wat we doen. Laat ons het voor u doen.

Delen: