Het geheim om ’s nachts beter te slapen: de luchtkwaliteit in uw slaapkamer verbeteren

rounded_1.png
rounded_1.png

Ontdek hoe het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw slaapkamer u kan helpen uw ZZZ’s in te halen.

Ja, we zouden allemaal graag minder werken en meer slapen. Ook willen we graag een week in een luxe hotel op een eiland in de Stille Zuidzee. Maar hey… uitstekend slapen is meer dan alleen een bonus. Het is van cruciaal belang.

Wanneer slaap niet langer iets is waar we gewoon naar verlangen terwijl we aan het derde kopje koffie van de dag nippen, maar eerder ontoegankelijk, onbereikbaar of totaal inconsistent wordt, kan dit grote schade aanrichten aan zowel je werk als je leven.

Als je worstelt met slapeloosheid of slecht slaapt, ben je het waarschijnlijk beu om steeds dezelfde suggesties te horen. Yoga, meditatie of ademwerk geprobeerd? Hoe zit het met het verminderen van cafeïneconsumptie en het verminderen van uw schermtijd een uur voordat u naar bed gaat? Maar als je merkt dat je ’s nachts nog steeds woelt en draait en’ s ochtends duizelig wakker wordt, kan er een verrassende boosdoener zijn achter je slechte slaapkwaliteit waar je nog niet eerder aan hebt gedacht – de lucht in je slaapkamer.

Schone lucht in de slaapkamer is essentieel voor een goede nachtrust. Lees verder om te leren hoe u de luchtkwaliteit binnenshuis kunt verbeteren, vooral in uw slaapkamer, voor een echt verfrissende rust.

De gevaren van slecht slapen (buiten chagrijnigheid)

We weten allemaal dat een gezond, uitgebalanceerd dieet, ons lichaam bewegen en veel water drinken de sleutels zijn tot welzijn.

Maar een goede nachtrust is net zo belangrijk als gezond eten en regelmatig bewegen. Te weinig slaap of frequente slaap van slechte kwaliteit is ernstig schadelijk voor onze algehele gezondheid. De Britse National Health Service ontdekte dat mensen met chronische slapeloosheid en andere langdurige slaapproblemen significant meer kans hebben op:

• Zwaarlijvigheid
• Hartziekte
• Suikerziekte
• Depressie
• Kortere levensverwachting

Aan de andere kant geeft hetzelfde onderzoek aan dat een goede nachtrust u kan helpen een gezond lichaamsgewicht te behouden en direct verband houdt met een sterker immuunsysteem en een betere gezondheid van het hart.

Om de best mogelijke slaap te krijgen, moet u een oplossing voor de luchtkwaliteit binnenshuis overwegen die de ventilatie en luchtkwaliteit van uw slaapkamer kan verbeteren.

Luchtkwaliteit en slaap – een symbiotische relatie

Onderzoekers van de Technische Universiteit van Denemarken zijn diep gedoken in de manier waarop de luchtkwaliteit in de slaapkamer de slaap en onze cognitieve vaardigheden de volgende dag beïnvloedt. Wat ze ontdekten was dat luchtkwaliteit een grote invloed heeft op hoe goed we slapen – het is net zo belangrijk als kamertemperatuur, verlichting en geluid!

De wetenschappers analyseerden de slaappatronen van universiteitsstudenten uit 12 verschillende landen en volgden alles, van de CO2-niveaus in hun slaapkamers tot vochtigheid en luchttemperatuur. Op afwisselende nachten sliepen de studenten met hun ramen open en dicht en rapporteerden de volgende dag over hun slaapkwaliteit en academische prestaties.

De studie bewees dat ventilatie de make-or-break-factor was als het ging om langdurige, hoogwaardige slaap. Wanneer er regelmatig schone buitenlucht door de slaapkamers van de studenten stroomde, hetzij via hun airconditioningsystemen of een open raam, verbeterde de luchtkwaliteit in de kamer aanzienlijk. En het verbeteren van de luchtkwaliteit in de slaapkamer leidde ertoe dat studenten zich de volgende dag beter voelden, minder slaperig waren en zich beter konden concentreren.

Het effect van een betere luchtkwaliteit werd de volgende dag weerspiegeld in de academische prestaties van studenten. Onderzoekers ontdekten dat een goede nachtrust verantwoordelijk was voor bijna 25% van de variantie in academische prestaties, en dat studenten die in een kamer met schonere lucht hadden geslapen, beter presteerden op tests voor logisch denken.

Het belang van een goede nachtrust is duidelijk en is direct gekoppeld aan de luchtkwaliteit.

Hoe u uw binnenluchtkwaliteit kunt verbeteren

De eerste stap om de lucht in je slaapkamer te verbeteren, is meten hoeveel verbetering je nodig hebt. Er zijn een aantal apparaten voor het testen van de luchtkwaliteit binnenshuis die u kunt gebruiken om uw huidige ventilatie- en luchtvervuilingsniveaus binnenshuis te achterhalen. Overweeg een slimme binnenluchtkwaliteitsmonitor, die u waarschuwt voor de aanwezigheid van verschillende verontreinigingen in de lucht.

Om de kwaliteit van het binnenmilieu (IEQ) in uw slaapkamer te verbeteren, kunt u overwegen een luchtreiniger aan te schaffen. Deze apparaten vangen en elimineren veelvoorkomende verontreinigende stoffen in de lucht, zoals virussen, schimmels en bacteriën.

Een plug-and-play luchtzuiveringsoplossing is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat u de schoonst mogelijke lucht heeft terwijl u slaapt. Tadiran Airow past gemakkelijk in uw bestaande HVAC-unit en verandert uw slaapkamerairconditioner onmiddellijk in een actieve luchtreiniger.

Het apparaat maakt gebruik van bestaande watermoleculen in de lucht en zet ze om in waterstofperoxide dat de lucht reinigt van verontreinigingen in de lucht. In door de FDA goedgekeurde laboratoriumtests is bewezen dat het systeem virussen elimineert met een snelheid tot 99,999% bij het elimineren van virussen, bacteriën en schimmels.

Als een bubbelbad, de soundtrack van omgevingsgeluid en het tellen van schapen niet genoeg zijn om je een goede nachtrust te bezorgen, moet je waarschijnlijk manieren overwegen om de luchtkwaliteit in je slaapkamer te verbeteren. Het kan het verschil betekenen tussen slechtgehumeurd wakker worden en de dag goed beginnen.

Delen: