3 dingen om te overwegen bij het kopen van systemen voor binnenluchtkwaliteit

rounded_1.png
rounded_1.png

Iedereen verdient schone lucht. Het heeft invloed op onze gezondheid, onze slaap en ons welzijn. De kwaliteit van de lucht die we inademen is essentieel, en wereldwijd beginnen mensen de kritieke aard van de luchtkwaliteit binnenshuis te erkennen en te omarmen.

Aangezien de EPA meldt dat luchtverontreinigende stoffen binnenshuis op veel hogere niveaus worden aangetroffen dan buitenshuis, is het duidelijk dat de interne luchtkwaliteit een kritieke kwestie is. Aangezien een slechte luchtkwaliteit binnenshuis verband houdt met een aantal gezondheidsproblemen, kan het verbeteren ervan de toekomst van uw gezin aanzienlijk beïnvloeden.

Nu meer dan ooit

In het afgelopen jaar hebben COVID en andere virussen in de lucht ervoor gezorgd dat we nog meer aandacht hebben voor de kwaliteit van de binnenlucht. Iedereen wil schone lucht in huis ademen, en vandaag is die mogelijkheid reëel, toegankelijk, financieel haalbaar en het beste van alles… gemakkelijk! Dit is wat u moet weten om de juiste oplossing voor u en uw gezin te vinden

Binnenluchtkwaliteitsproducten, waaronder zowel draagbare luchtreinigers als luchtzuiveringssystemen voor het hele huis, helpen het aantal luchtverontreinigende stoffen binnenshuis te verminderen. Maar met zo’n breed scala aan producten om uit te kiezen, kan het kiezen van het juiste systeem overweldigend zijn

3 belangrijke factoren bij het zoeken naar het juiste binnenluchtkwaliteitssysteem voor uw huis

1. Wat doe je thuis?

Jij kent jezelf het beste.

Sommigen van ons zijn avonturiers en sommigen zijn huismussen. Een ontspannende avond voor velen van ons omvat het knuffelen van onze hond op de bank tijdens het surfen op Netflix, terwijl sommigen van ons luidruchtige bijeenkomsten organiseren vol rook en andere verontreinigende stoffen.

Het vinden van het juiste product voor binnenluchtkwaliteit betekent een diepe duik nemen in uw persoonlijke behoeften, vereisten en voorkeuren. Met opties variërend van lichte tot zware filtratie, is de eerste stap het onderzoeken van het waarschijnlijke niveau van verontreinigende stoffen binnenshuis in uw huis.

Het vinden van het juiste product voor binnenluchtkwaliteit betekent een diepe duik nemen in uw persoonlijke behoeften, vereisten en voorkeuren. Met opties variërend van lichte tot zware filtratie, is de eerste stap het onderzoeken van het waarschijnlijke niveau van verontreinigende stoffen binnenshuis in uw huis.

De niveaus van allergenen en verontreinigingen in uw binnenlucht hangen af ​​van wie u bent en wat u thuis doet; als je rookt of huisdieren hebt, heb je een sterker systeem nodig.

Bovendien zullen zowel de geografie en topografie van uw gebied als het fysieke ontwerp van uw huis van invloed zijn op de niveaus van verontreinigende stoffen die binnenshuis worden aangetroffen. Als u in de buurt van een borstelig gebied met frequente bosbranden woont, of in een energiezuinig huis waar natuurlijke ventilatie bijna onmogelijk is, zullen deze factoren de algehele interne luchtkwaliteit in uw huis verslechteren.

Om een ​​idee te krijgen van de huidige luchtkwaliteit in huis, kunt u een relatief goedkoop meetapparaat voor de binnenluchtkwaliteit aanschaffen. Deze testoplossingen voor binnenlucht controleren gewoonlijk op niveaus van verschillende chemische verontreinigende stoffen, vochtigheid, fijnstof en soms koolmonoxide.

2. Slaap je goed?

De meesten van ons zijn aan het indommelen tijdens het avondnieuws. Maar krijg je genoeg echte kwaliteitsslaap? Is je slaap herstellend? Voor velen van ons wordt de slaapkwaliteit niet alleen beïnvloed door stress en angst gedurende de dag die net is afgelopen of de dag die eraan komt, maar meer nog door de kwaliteit van de lucht die we inademen terwijl we slapen.

De kwaliteit van de slaap beïnvloedt ons dagelijks leven en beïnvloedt alles, van onze prestaties op het werk tot ons risico op het ontwikkelen van bepaalde ziekten. Volgens de Britse National Health Service hebben mensen die aangaven te leven met chronische slapeloosheid en langdurig slecht slapen meer kans op:

• Zwaarlijvigheid
• Hartziekte
• Suikerziekte
• Depressie
• Kortere levensverwachting

Als alternatief zorgt ervoor dat u voldoende slaap van goede kwaliteit krijgt, betekent dat u een lager risico loopt op hartaandoeningen, diabetes en waarschijnlijk een beter algemeen welzijn zult ervaren.

Uit een onderzoek van de Technische Universiteit van Denemarken bleek dat betere ventilatie direct verband hield met de slaapkwaliteit en de prestaties van studenten in de klas. De onderzoekers concludeerden dat het verhogen van schone buitenlucht die via een HVAC-systeem in slaapkamers werd gepompt, leidde tot meer positieve resultaten voor de studenten. Beter slapen, betere prestaties.

Aangezien de meesten van ons bijna een derde van onze tijd in onze slaapkamers doorbrengen, moet investeren in een luchtzuiveringsinstallatie voor uw slaapkamer de hoogste prioriteit hebben.

3. Hoelang heb je te maken met schone lucht?

Bijna alle mechanische en elektronische producten voor luchtkwaliteit binnenshuis vereisen regelmatig, praktisch onderhoud om in goede staat te blijven. Als u uw filters niet verwisselt of reinigt, kunt u verwachten dat het verwarmen en koelen langer duurt, meer stilstaande lucht produceert en in het algemeen een lagere luchtkwaliteit binnenshuis.

Elektronische luchtfilters ondergaan een scherpe duik in efficiëntie als ze niet ten minste eenmaal per maand grondig worden gereinigd. Veel experts raden aan om ze zo vaak als elke twee weken te reinigen voor maximale efficiëntie.

Producten voor mechanische luchtkwaliteit vangen luchtdeeltjes op in filters die gemakkelijk verstopt kunnen raken als ze niet vaak worden vervangen. Mensen met allergieën en astma moeten hun filter elke 30 – 60 dagen vervangen voor een optimaal resultaat.

Heeft u hiervoor capaciteit? Heb je mentale ruimte of emotionele energie om filterreiniging en -onderhoud aan je schema toe te voegen?

Als het antwoord een volmondig “Eh, nee bedankt”, Tadiran Airow  is het echte “instellen en vergeten” product voor binnenluchtkwaliteit misschien iets voor u. Met een gepatenteerd zelfreinigend mechanisme is het onderhoudsvrij. Het is niet nodig om een ​​technicus te bellen voor een jaarlijkse controle of het gedoe van het vervangen of vervangen van onderdelen. Ooit.

De Tadiran Airow-unit past gemakkelijk in de meeste bestaande airconditioningsystemen, waardoor het een ideale luchtreiniger voor HVAC-systemen is. Veel luchtreinigers zijn omvangrijk en nemen een aanzienlijke hoeveelheid ruimte in beslag, maar de plug-and-play-oplossing van Tadrian betekent dat het uit het zicht en uit het hart is.

Als u meer wilt weten over de beste luchtkwaliteitssystemen voor binnen, neem dan contact met ons op! We helpen je graag bij het vinden van het juiste product om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren.

Delen: