Hoe u de luchtkwaliteit binnenshuis kunt verbeteren met een HVAC

rounded_1.png
rounded_1.png

Bent u op zoek naar manieren om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren voor uw huis of kantoor? De juiste HVAC kan een wereld van verschil maken.

In 2020 trof COVID-19 ons, en als gevolg daarvan is het bewustzijn over de kwaliteit van de binnenlucht exponentieel gegroeid. Omdat producten voor de kwaliteit van de binnenlucht en ventilatietechnologie de verspreiding van virussen aanzienlijk kunnen beperken en de aanwezigheid van andere luchtverontreinigende stoffen binnenshuis kunnen verminderen, zoeken steeds meer mensen naar de beste oplossingen om de lucht die we inademen te verbeteren.

Volgens de Environmental Protection Agency is de lucht die we binnenshuis inademen 2 tot 5 keer meer vervuild dan die buitenshuis! Voor mensen die aan astma of allergieën lijden, is de interne luchtkwaliteit een bijzonder kritiek punt. Of u nu op zoek bent naar een oplossing om de kwaliteit van de binnenlucht in uw kantoor of thuis te verbeteren, het vinden van het juiste luchtzuiveringssysteem kan een aanzienlijke impact hebben op alles, van de prestaties van uw werknemers tot het dagelijks leven van uw leden van uw huishouden.

Wat veroorzaakt een slechte luchtkwaliteit binnenshuis (IAQ)?

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan een slechte binnenluchtkwaliteit. Deze omvatten een mix van verontreinigende stoffen binnen en buiten, die zich via een onvoldoende airconditioningsysteem door uw ruimte kunnen verspreiden. Een slechte binnenluchtkwaliteit kan allergische reacties en ademhalingsproblemen veroorzaken.

• Biologische verontreinigingen – Huisstofmijtallergenen, schimmels, huidschilfers van dieren en pollen kunnen allemaal bijdragen aan een slechte binnenluchtkwaliteit en kunnen allergische reacties veroorzaken bij mensen met gevoeligheden. Virussen en bacteriën die ernstige ziekten veroorzaken, kunnen ook binnenshuis worden verspreid via airconditioningsystemen.
• Chemische verontreinigende stoffen – Chemisch behandelde artikelen, waaronder alles van chemisch gereinigde kleding tot reinigingsproducten in spuitbussen tot tabaksproducten, kunnen mogelijk chemische verontreinigende stoffen in de lucht uitstoten, mensen irriteren met gevoeligheden en de algehele binnenluchtkwaliteit verlagen.
• Zwevende deeltjes – De voorrang van microscopisch kleine deeltjes die in de lucht blijven zweven, kan een grote negatieve invloed hebben op de binnenluchtkwaliteit. Voorbeelden zijn stof, vuil, virussen en andere deeltjes die in de lucht achterblijven.

Als u onderzoekt hoe u de luchtkwaliteit binnenshuis kunt verbeteren, is het vinden van het juiste HVAC-systeem de sleutel tot het ontwikkelen van de strategie die het beste bij u past.

Wat is een HVAC?

Een systeem voor verwarming, ventilatie en airconditioning (HVAC) biedt een ruimte met superieure luchtkwaliteit binnenshuis door middel van vochtigheidsregeling en ventilatiesystemen met filtratietechnologie, en stelt gebruikers in staat temperatuurinstellingen te selecteren voor een comfortabele atmosfeer.

Het is van cruciaal belang op te merken dat niet alle airconditioningsystemen gelijk zijn gemaakt. Hoewel er normen zijn voor commerciële HVAC-systemen, bieden meer basismodellen, vooral voor huizen, niet noodzakelijk meer dan basisfiltratie. De meeste HVAC-systemen bevatten helemaal geen luchtzuiveringstechnologie!

Hoe HVAC-systemen IAQ verbeteren

HVAC-systemen variëren afhankelijk van de fabrikant en het model, maar bijna alle maken gebruik van basisventilatie, vochtigheid en vochtregeling.

HVAC-zuiveringssystemen

Het zal u misschien verbazen dat uw HVAC-systeem meer kan dan een ruimte verwarmen of koelen.
Voor de schoonst mogelijke lucht kunt u overwegen een luchtzuiveringssysteem aan uw HVAC toe te voegen.
Tadiran biedt Tadiran Airow, een plug-and-play oplossing die gemakkelijk in elke bestaande HVAC past.

Tadiran Airow maakt gebruik van gepatenteerde technologie om bestaande H2O-(water)moleculen in de lucht om te zetten in waterstofperoxide, dat de lucht reinigt en zuivert. In door de FDA goedgekeurde laboratoriumtests heeft het systeem bewezen effectief te zijn bij het elimineren van virussen, bacteriën en schimmels tot 99,999%.

Delen: