Hoe u profiteert van een HVAC-systeem luchtreiniger

Hier is hoe een luchtreiniger voor uw HVAC-systeem de mensen in uw kantoor, school of bedrijf kan beschermen en de levensduur van uw airconditioner kan verlengen.

De meeste scholen, kantoren, bedrijven en medische centra hebben HVAC-systemen (airconditioning). Deze oplossingen zorgen ervoor dat mensen kunnen genieten van binnenlucht die verwarmd of gekoeld wordt voor maximaal comfort. Maar hoe zit het met problemen die verder gaan dan de temperatuur van de lucht – zoals verontreinigende stoffen die de luchtkwaliteit kunnen verminderen en van alles kunnen veroorzaken, van verminderde schoolprestaties tot een slechtere efficiëntie op het werk tot dodelijke infecties?

Heeft u al airconditioning met een luchtfiltersysteem? Dat is geweldig, maar er is een groot verschil tussen filtratie en zuivering. Hoewel uw HVAC-systeem filters mag hebben die relatief grote verontreinigende stoffen in de lucht opvangen, laat u de mensen op uw locatie nog steeds kwetsbaar achter voor biologische ziekteverwekkers, zoals virussen, schimmels en bacteriën, en VOC’s – gassen die worden gemaakt door alledaagse chemicaliën, zoals schoonmaakmiddelen.

Lees verder voor meer informatie over de relatie tussen de kwaliteit van de binnenlucht en HVAC-systemen, en welke stappen u kunt nemen om de luchtkwaliteit op uw locatie te verbeteren.

Waarom heb ik een luchtreiniger voor mijn HVAC-systeem nodig?

Het korte antwoord – omdat uw huidige HVAC-systeem de kwaliteit van de lucht in uw binnenruimte niet verbetert.

Laten we beginnen met het definiëren van termen en het begrijpen van de verschillen tussen airconditioners (HVAC-systemen) en luchtzuiveraars.

Met een airconditioner of HVAC-systeem kunt u de vochtigheid, ventilatie en temperatuur in een binnenruimte regelen. Hoewel uw HVAC-systeem waarschijnlijk enkele basisfiltratiefuncties heeft, is het niet ontworpen om verontreinigende stoffen in de lucht tegen te houden die door een kamer circuleren.

U beschikt weliswaar over een apparaat waarmee u de luchttemperatuur kunt regelen, maar dat neutraliseert en verwijdert geen schadelijke verontreinigende stoffen in de lucht, zoals biologische ziekteverwekkers, die ernstige ziekten kunnen veroorzaken.

Een luchtzuiveringsapparaat is noodzakelijk om iedereen op uw locatie te beschermen en het niveau van verontreinigende stoffen in de lucht te verlagen. Deze apparaten verwijderen verontreinigende stoffen op een aantal manieren, onder meer via mechanische filters, elektromagnetische ladingen en waterstofperoxide.

De EPA legt een verband tussen slechte binnenlucht en aandoeningen variërend in ernst van oog-, neus- en keelirritatie tot ademhalingsaandoeningen, hartaandoeningen en kanker.

Als u de mensen op uw school, kantoor, bedrijf of medisch centrum wilt beschermen tegen de talloze slechte gezondheidseffecten die worden veroorzaakt door een slechte binnenluchtkwaliteit, dan moet u investeren in een HVAC luchtreiniger.

Voordelen van luchtreinigers in HVAC-systemen

Er zijn een aantal manieren waarop een luchtzuiveringsinstallatie in uw HVAC-systeem uw locatie ten goede kan komen.

•De EPA zegt dat luchtzuiveringssystemen kunnen helpen het risico van overdracht van COVID binnenshuis te beperken, wanneer ze worden gekoppeld aan strikte naleving van het dragen van maskers en sociale distantie, en aan een betere ventilatie.

•Onderzoekers van Harvard en Syracuse University ontdekten dat uitstekende binnenlucht de kwaliteit van het werk aanzienlijk verbetert. Mensen die werkten in kantoorruimtes met de beste luchtkwaliteit presteerden maar liefst 61% beter op cognitieve taken dan hun collega’s in kantoren met een gemiddelde of lagere luchtkwaliteit.

•Uw studenten, medewerkers of collega’s met allergieën zullen gemakkelijker ademen. Een onderzoek uit 2018 wees uit dat luchtzuiveringssystemen opmerkelijke verlichting boden voor mensen met een allergie, waarbij hun symptomen merkbaar werden verlicht, gedurende een proefperiode van vier weken.

•Luchtzuiveraars verlengen de levensduur van uw huidige HVAC-systeem en kunnen helpen om de elektriciteitsfacturen te verlagen. Lucht die dik is van verontreinigende stoffen is moeilijk te verwarmen of te koelen voor uw airconditioningsysteem en vormt een belasting voor de motor, bladen en ventilatoren. Een goede kwaliteit van de binnenlucht betekent een effectiever HVAC-systeem dat minder energie nodig heeft om effectief te functioneren.

De juiste oplossing kiezen voor uw locatie

Het is duidelijk dat u een luchtzuiveringsoplossing nodig hebt naast uw huidige HVAC-systeem. Maar niet alle zuiveringsapparaten zijn gelijk. Sommige zijn in staat om deeltjes zoals stof en rook uit de lucht te verwijderen, maar hebben weinig tot geen effect op virussen en bacteriën. Andere zijn moeilijk toe te voegen aan het huidige airconditioningsysteem van uw locatie en vereisen een complete, kostbare revisie.

Bent u op zoek naar plug-and-play HVAC-producten voor de binnenluchtkwaliteit die een serieuze impact hebben? Overweeg dan een waterstofperoxide zuiveraar. Waterstofperoxide is een uiterst effectief reinigingsmiddel dat biologische ziekteverwekkers vernietigt, maar veilig genoeg is om te worden aangetroffen in alledaagse producten zoals tandpasta.

Het TADIRAN AIROW luchtzuiveringsapparaat van Tadiran, dat gemakkelijk in uw bestaande HVAC-systeem past, zet reeds in de lucht aanwezige watermoleculen om in waterstofperoxide dat ziekteverwekkers vernietigt. In door de FDA goedgekeurde laboratoriumtests heeft TADIRAN AIROW onder optimale testomstandigheden tot 99,998% van de bekende aërosolvormige ziekteverwekkers geëlimineerd, waaronder COVID , virussen , bacteriën en 98,93% van de schimmels in binnenruimten.

Als u meer wilt weten over hoe een waterstofperoxide luchtreiniger voor uw HVAC-systeem de kwaliteit van de binnenlucht op uw locatie kan verbeteren, neem dan contact met ons op. Wij zouden u graag begeleiden in uw zoektocht naar de perfecte plug-and-play zuiverende oplossing om toe te voegen aan uw huidige airconditioner.

rounded_1.png
rounded_1.png
rounded_1.png
rounded_1.png