Hoe kiest u de juiste luchtreiniger voor uw bedrijf?

Van eigendomskosten tot doeltreffendheid bij het vernietigen van biologische ziekteverwekkers, hier zijn de belangrijkste zaken om te overwegen bij het selecteren van de luchtreiniger voor uw bedrijf.

De laatste twee jaar waren een extreem uitdagende tijd voor bedrijfsleiders over de hele wereld, die gedwongen werden om te gaan met de radicale ontwrichting veroorzaakt door de COVID-19 pandemie, inclusief uitbraken en sluitingen in commerciële centra en werkruimten. Omdat het duidelijk is dat het virus zich veel gemakkelijker binnenshuis kan verspreiden, kijken velen naar luchtzuiveraars voor bescherming tegen het coronavirus in hun ruimten.

Hoewel luchtzuiveringsapparaten een betekenisvolle positieve impact op de binnenlucht kunnen hebben, is het probleem dat niet alle luchtzuiveringsapparaten gelijk zijn. Sommige HVAC luchtreinigers kunnen naadloos in uw huidige systemen worden geïnstalleerd, terwijl andere een moeizame en kostbare totale revisie vereisen.

De sterkte van luchtzuiveringsapparaten varieert sterk per product – een commercieel luchtzuiveringsapparaat kan een afzonderlijk apparaat voor elke kamer vereisen, terwijl andere rechtstreeks in het kanaal kunnen worden geïnstalleerd en een bredere strook van het kantoor beschermen.

En dan hebben we het nog niet eens over de verschillen in totale eigendomskosten, zoals elektriciteitsverbruik en onderhoud, waar u rekening mee moet houden. Voelt u zich overweldigd? Hier leest u hoe u de luchtreiniger kiest die het best aan de unieke behoeften van uw locatie voldoet.

Biologische pathogenen en uw locatie

Hoewel COVID-19 het publieke bewustzijn rond virussen in de lucht tot ongekende hoogten heeft gebracht, zijn er nog een aantal andere vervuilende stoffen aanwezig in de binnenlucht van uw bedrijf die een verwoestende uitwerking kunnen hebben op de gezondheid van uw personeel en klanten.

Naast griep en het coronavirus worden in de binnenlucht ook andere biologische ziekteverwekkers aangetroffen, zoals de bacterie die de mogelijk dodelijke legionellabacterie veroorzaakt. Een ander groot risico zijn schimmels – en die zijn veel ernstiger dan een grove wazige aangroei op oud voedsel.

Schimmels zijn ernstige allergenen die onaangename reacties kunnen veroorzaken bij gezonde mensen, en een ernstig risico vormen voor mensen met chronische gezondheidsproblemen en een verzwakt immuunsysteem. Schimmels in de lucht kunnen dodelijk zijn – in een ziekenhuis in Seattle werden infecties veroorzaakt door schimmelsporen in verband gebracht met de dood van zes patiënten.

Maar veel luchtreinigers op basis van filters verwijderen geen biologische ziektekiemen uit de binnenlucht. Overweeg een commerciële luchtreiniger voor schimmel en andere ziekteverwekkers in de lucht, niet alleen een die effectief is in het opvangen van grote deeltjes zoals haar en vuil.

Onderhoud en elektriciteit – de verborgen kosten die snel oplopen

Een luchtreiniger voor uw commercieel gebouw is een grote financiële verbintenis, en een die duurder is dan de initiële aankoopprijs. Elektriciteitsrekeningen kunnen de pan uit rijzen tijdens de uren dat uw apparaat werkt, waarbij sommige zuiveraars in het bijzonder grote energieverbruikers blijken te zijn.

UV-gebaseerde systemen die speciaal licht gebruiken om ziekteverwekkers te zuiveren hebben een groot aantal lampen nodig – en elk van die lampen heeft elektriciteit nodig om te functioneren. Andere systemen moeten aangesloten zijn op het stopcontact om te kunnen zuiveren, wat betekent dat ze energie verbruiken telkens als ze in werking zijn.

Onderhoud, van het regelmatig vervangen van onderdelen zoals filters, en grondige reiniging kunnen resulteren in hoge eigendomskosten die u zorgvuldig moet overwegen voordat u een luchtzuiveringsapparaat kiest.

Hoeveel tijd en energie moet u besteden aan het zoeken naar vervangingsonderdelen, het vervangen van filters en het schoonmaken van de binnenkant van uw toestel? Vergeet niet dat onderhoud niet bespreekbaar is. Een gebrek aan onderhoud zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in een drastische vermindering van de doeltreffendheid van uw systeem.

Een gecentraliseerde oplossing

Een andere factor die u voor uw bedrijf moet overwegen, is een oplossing die rechtstreeks in een centraal kanaal kan worden geïnstalleerd, zodat u niet voor elke kamer of ruimte een apart apparaat hoeft aan te schaffen. Het is van cruciaal belang dat uw HVAC-luchtreiniger een grote ruimte kan zuiveren, zodat u niet te maken krijgt met de rompslomp van onderhoud en energierekeningen voor meerdere apparaten.

Voor een commerciële luchtreiniger die uw leven eenvoudiger maakt en tegelijkertijd uw werknemers en bedrijf beschermt, kunt u een oplossing overwegen die gebruik maakt van waterstofperoxide. TADIRAN AIROW™ maakt gebruik van deze verbinding en geeft minuscule hoeveelheden waterstofperoxide af die voldoen aan de OSHA-normen als veilig om in te ademen, maar uiterst effectief zijn in het verlagen van het niveau van ziekteverwekkers in de binnenlucht.

In een laboratoriumtest van een derde partij, uitgevoerd door Innovative Bioanalysis, Inc, werd bewezen dat TADIRAN AIROW het COVID-19 virus met maar liefst 99,998% reduceert. Na slechts 90 minuten activering van het apparaat, in een testkamer van een kubieke meter, waren detecteerbare niveaus van het virus vrijwel onbestaande. Uit eerdere tests is gebleken dat de luchtreiniger het gehalte aan schimmels, bacteriën en virussen in binnenruimtes met maar liefst 99,98% vermindert.

De probleemloze, plug-and-play oplossing kan gemakkelijk worden toegevoegd aan het reeds bestaande HVAC-systeem van uw bedrijf, en de centrale locatie in het kanaal betekent dat het de lucht in een groot gebied kan zuiveren zonder de noodzaak om meerdere eenheden aan te schaffen.

Bovendien is de TADIRAN AIROW een echt set-it-and-forget it, onderhoudsvrij apparaat dat geen kostbaar en lastig onderhoud vereist. Dankzij een gepatenteerd zelfreinigend mechanisme hoeft het apparaat niet te worden gereinigd en hoeven er niet elk kwartaal onderdelen te worden vervangen.

Als u meer wilt weten over waterstofperoxide luchtzuiveraars en het kiezen van de juiste oplossing voor het uitroeien van biologische pathogenen voor uw locatie, neem dan contact met ons op. Wij zullen u graag begeleiden in uw zoektocht.

rounded_1.png
rounded_1.png
rounded_1.png
rounded_1.png