Live experiment in een volle bioscoopzaal

2 weken

tot 90% reductie van schimmels en bacteriën

100 + Bioscoop zalen

1e in zijn soort wetenschappelijk experiment

Tadiran’s luchtzuiveringstechnologie vermindert bacteriën en schimmels in de bioscoop in de lucht met tot 88% in het eerste in zijn soort live-experiment

Cinema City, de toonaangevende bioscoopketen van Israël, werkt samen met Tadiran met zijn nieuwe luchtzuiveringstechnologie om de allereerste live-test in een vol bioscoop te creëren

UITDAGING

Bioscooplucht schoon houden voor terugkerende bioscoopbezoekers

Cinema City, de grootste bioscoopketen van Israël, moest er zeker van zijn dat de lucht in zijn theaters schoon en veilig was voor terugkerende klanten. Omdat bioscopen gesloten binnenruimtes zijn, zijn ze een potentiële hotspot voor COVID-infecties. En na 14 maanden gesloten te zijn geweest, ontdekten sommige theaters potentieel allergie-opwekkende niveaus van schimmel. Ervoor zorgen dat de bioscooplucht veilig is, is cruciaal geworden. Avi Edri, CEO van Cinema City, nam contact op met Tadiran over zijn gepatenteerde Tadiran Airow-luchtzuiveringsoplossing voor gebruik in hun theaters. De oplossing reinigt actief en effectief de binnenlucht door watermoleculen die zich al in de lucht bevinden om te zetten in waterstofperoxide.

OPLOSSING

Eerste luchtzuiveringstest in zijn soort

Tadiran stelde een uniek experiment voor: Cinema City zou de werkzaamheid van Tadiran Airow testen in de eerste live veldtest in zijn soort, uitgevoerd met een live aanwezig publiek. Het experimentprotocol is ontwikkeld door professor Ariel Kushmaro van de Ben Gurion Universiteit van de Negev. Het in Israël gevestigde microbiologische laboratorium Hylabs voerde de procedure en luchtmonsters uit.

De test werd uitgevoerd in theater 28 van Cinema City in Glilot, Israël. De lucht in het theater werd drie dagen achtereen getest voordat Tadiran Airow werd geactiveerd. Tijdens het experiment keken gemiddeld 35 mensen twee uur per dag naar een film in de bioscoop. De lucht werd vervolgens bemonsterd tijdens de drie dagen dat Tadiran Airow werd geactiveerd, precies een week nadat het eerste monster was genomen.

De lucht werd bemonsterd vanaf zes punten in het theater, waaronder de ingang, uitgang, de middelste rij stoelen, de linker- en rechterkant van het scherm en het terugkerende luchtpunt, waar gerecirculeerde lucht wordt gevonden die door het theater is gereisd. Bovendien werden tijdens elke screening op elk punt vier monsters genomen.

Cinema City is al jaren op zoek naar een oplossing die ervoor zorgt dat de lucht in onze theaters schoon is. We voerden een uitgebreid experiment van twee weken uit met Tadiran stelde een uniek experiment voor: Cinema City zou de werkzaamheid van Tadiran Airow testen in de eerste live veldtest in zijn soort, uitgevoerd met een live aanwezig publiek. Het experimentprotocol is ontwikkeld door professor Ariel Kushmaro van de Ben Gurion Universiteit van de Negev. Het in Israël gevestigde microbiologische laboratorium Hylabs voerde de procedure en luchtmonsters uit. De test werd uitgevoerd in theater 28 van Cinema City in Glilot, Israël. De lucht in het theater werd drie dagen achtereen getest voordat Tadiran Airow werd geactiveerd. Tijdens het experiment keken gemiddeld 35 mensen twee uur per dag naar een film in de bioscoop. De lucht werd vervolgens bemonsterd tijdens de drie dagen dat Tadiran Airow werd geactiveerd, precies een week nadat het eerste monster was genomen. De lucht werd bemonsterd vanaf zes punten in het theater, waaronder de ingang, uitgang, de middelste rij stoelen, de linker- en rechterkant van het scherm en het terugkerende luchtpunt, waar gerecirculeerde lucht wordt gevonden die door het theater is gereisd. Bovendien werden tijdens elke screening op elk punt vier monsters genomen. in een van onze theaters met een live publiek aanwezig, en de resultaten waren verbluffend.

RESULTATEN

Drastisch vermindering van bacteriën en schimmels

Na drie dagen Tadiran Airow te hebben gebruikt, ontdekten onderzoekers een gemiddelde vermindering van bijna 88% in schimmels. Tijdens de eerste bemonstering van de lucht van het theater werden 338 soorten schimmels gevonden. Maar na 72 uur gebruik van de Tadiran Airow waren er nog maar 42 over.

Een week nadat het experiment was afgelopen en de Tadiran Airow niet meer werd geactiveerd, ontdekten onderzoekers dat het aantal schimmels tot 13 was gedaald, wat betekent dat de Tadiran Airow een blijvend effect had, een schimmelneutraliserende kracht die de lucht actief zuiverde, zelfs nadat het systeem was uitgeschakeld.

Tadiran Airow bleek ook zeer effectief te zijn in het verwijderen van bacteriën in de lucht. De oplossing verlaagde het bacterieniveau in de lucht met tot wel 88%.

Het experiment bewees dat Tadiran Airow het aantal bacteriën en schimmels in de lucht aanzienlijk vermindert met bijna 90%, wat bioscoopbezoekers een aanzienlijke geruststelling geeft. Zelfs nadat het systeem is uitgeschakeld, blijft het actief de ruimte reinigen, wat een enorme waarde toevoegt aan de initiële investering van Cinema City in Tadiran Airow.

Cinema City promoot nu het systeem van Tadiran als onderdeel van haar strategie om terugkerende gasten aan te trekken.